Британія розширить програми технічної допомоги Україні — посол

Британія розширить програми технічної допомоги Україні — посол

Укрінформ
Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мелінда Сіммонс вручила копії вірчих грамот заступнику міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олені Зеркаль та заявила про готовність Британії розширяти та диверсифікувати програми технічної допомоги Україні.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

«Велика Британія налаштована розширяти та диверсифікувати програми технічної допомоги Україні з особливим наголосом на розвиток регіонів, які потерпають від російської агресії», - підкреслила новоприбула посол.

Як зазначається, британська дипломат підтвердила незмінну позицію уряду Сполученого Королівства щодо політичної та практичної підтримки України, насамперед у питанні врегулювання ситуації на Донбасі, спричиненої російською агресією.

Зі свого боку, Олена Зеркаль подякувала за чітку позицію офіційного Лондона щодо відсутності на сьогодні підстав для повернення Росії до Групи Семи і запросила британську сторону до більш тісної взаємодії у питанні децентралізації в Україні та розвитку місцевих громад.

Читайте також: Посол Британії розпочала дипмісію в Україні

Як повідомляв Укрінформ, на саміті Великої сімки у Франції 25 серпня обговорювалося питання повернення до формату G8 за участі РФ, лідери країн погодилися, що наразі таке рішення передчасне.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-