МЗС Туреччини: Не отримаємо Patriot - продовжимо купувати С-400

МЗС Туреччини: Не отримаємо Patriot - продовжимо купувати С-400

Укрінформ
Туреччина має потребу в системах ППО, тому у разі неможливості придбати системи Patriot із США, продовжить купувати системи С-400 у Росії.

Про це міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив у своєму виступі на панелі Стратегічного форуму у словенському місті Блед, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми були вимушені придбати С-400, бо це наша нагальна потреба. Ми отримаємо, якщо зможемо (системи ППО – ред.) Patriot із США. Якщо ми не зможемо отримати, до того часу як не виробимо самі, системи ППО будемо купувати з Росії», - сказав Чавушоглу.

Міністр також запевнив, що зближення Туреччини із РФ не означає, що країна віддаляється від Заходу, так само як і лишається незмінною позиція Анкари щодо принципових питань, зокрема незаконної анексії Криму.

«Ми забезпечуємо 50% нашої потреби в природному газі з Росії, але Німеччина робить це на 100%. Ми купуємо С-400 у Росії. Однак, якщо мова йде про Крим, Грузію чи Молдову, ми не погоджуємося. З Росією ми разом працюємо у питанні Сирії, але час від часу у нас виникають розбіжності. Ведення бізнесу з країною не означає, що ви розірвали зв’язки з іншими країнами світу», - ствердив очільник МЗС Туреччини.

Дипломат також нагадав про те, що Словаччина та Греція мають на озброєнні системи ППО російського виробництва С-300.

Читайте також: Пентагон: Туреччина має обрати між С-400 і F-35

Як відомо, раніше Чавушоглу заявляв про те, що Туреччина має потребу у військових літаках і якщо не вийде з F-35, шукатиме альтернативні варіанти, не виключаючи можливості придбання російських винищувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-