Туреччина святкує День великої перемоги

Туреччина святкує День великої перемоги

Фото
Укрінформ
У Туреччині відзначають День великої перемоги – 30 серпня 1922 року відбулася найбільша битва у греко-турецькій війні 1921-22 років, в якій перемогли турки під проводом Мустафи Кемаля Ататюрка, майбутнього «батька нації».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Туреччині.

«Після грандіозної перемоги 30 серпня наш великий народ зірвав з себе сорочку рабства і оголосив всьому світу, що він за жодну ціну не поставить під загрозу незалежність країни. Велика перемога стала відродженням турецької нації», - наголосив у зверненні з нагоди свята президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Він висловив упевненість, що і в сучасних умовах турецький народ готовий демонструвати мужність та принести себе в жертву за незалежність.

Читайте також: Ердоган розповів Зеленському про результати візиту до РФ

Святкування проходять по всій країні. Керівництво держави на чолі з Президентом взяло участь в урочистостях на території мавзолею Ататюрка в Анкарі.

Як відомо, після перемоги турецьких військ восени 1922 року розпочалася Лозаннська конференція, скликана з ініціативи Великої Британії, Франції та Італії для врегулювання ситуації на Близькому Сході. У результаті конференції був підписаний договір, що закріпив незалежність Туреччини і встановив її кордони.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-