У Ємені за два дні у сутичках загинули 13 осіб, ще 70 поранені

У Ємені за два дні у сутичках загинули 13 осіб, ще 70 поранені

Укрінформ
У Ємені протягом останніх двох днів 13 людей загинули і щонайменше 70 дістали поранення в результаті збройних зіткнень у провінціях Аден і Аб'ян.

Про це на брифінгу 29 серпня заявив офіційний представник Генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік.

«Лише протягом останніх двох днів у Ємені, а саме в провінціях Аден та Аб'ян, внаслідок збройних сутичок загинули 13 осіб і не менше 70-ти дістали поранення. В самому місті Аден вулиці порожні, а аеропорт тимчасово припинив роботу», - сказав він.

Читайте також: У Ємені військові натрапили на засідку: 25 загиблих

За словами Дюжарріка, цього року план гуманітарної допомоги Ємену передбачає виділення 4,2 млрд доларів США, але поки що зібрано лише 34% від цієї суми. Він заявив, що заходи спрямовані на підтримку більш ніж 20 млн єменців, за яких половина цілком покладаються на гуманітарну допомогу для задоволення базових потреб.

Представник Генсека заявив, що якщо зобов’язання щодо пожертв не будуть виконані найближчим часом, 22 основні програми можуть бути закриті протягом кількох тижнів.

Як відомо, Ємен переживає найсерйознішу в світі гуманітарну кризу. Фактично, мільйони єменців уже тривалий час перебувають під загрозою голодної смерті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-