У Туреччині призначили нового посла США — через 22 місяці після звільнення попередника

У Туреччині призначили нового посла США — через 22 місяці після звільнення попередника

Укрінформ
Новий Надзвичайний та Повноважний посол США в Анкарі Девід Майкл Саттерфілд сьогодні вручив вірчу грамоту президентові Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на посольство США в Туреччині.

«Посол Саттерфілд був затверджений для призначення на посаду посла США в Туреччині 27 червня 2019 року», - зазначають у диппредставництві.

За даними посольства, Саттерфілд розпочав дипломатичну кар’єру в 1980 році. Остання посада, яку він обіймав перед призначенням, — старший радник державного секретаря. Раніше, з вересня 2017 по червень 2019 року, він виконував обов'язки помічника секретаря з близькосхідних справ у Держдепі.

У свою чергу, CNN Turk інформує, що Саттерфілд, який був призначений послом США в Туреччині 10 липня, прибув до Анкари і налагодив тут деякі контакти. Зокрема, він зустрівся із заступником глави МЗС Седатом Оналом та вручив йому копію вірчої грамоти.

Посада очільника американського посольства залишалася вакантною з грудня 2017 року, коли тодішній посол США в Туреччині був призначений на посаду посла в Афганістані.

Читайте також: США відкликали пропозицію Туреччині купити ЗРК Patriot замість С-400

Як відомо, призначення посла США у Туреччині відбулося у критично важливий момент для двох держав, коли збройні сили двох країн починають діяти у межах домовленостей про зону безпеки на півночі Сирії, триває вирішення питання щодо участі Туреччині в програмі з виробництва F-35, розпочався другий етап постачання до Анкари російських ЗРК С-400.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-