Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Як представляє та показує Україну популярний французький словник Le Robert

Як представляє та показує Україну популярний французький словник Le Robert

Блоги
Укрінформ
Проаналізував коротко, як представляє та показує Україну, окуповану АР Крим авторитетний та популярний французький словник Le Robert, ілюстроване видання за 2020 рік.

На мапах – все чітко. Крим – це Україна; РФ – без Криму.

Але у статтях про Україну, як державу, та Крим формулювання спрощені й не повною мірою відповідні позиції офіційного Києва та наших міжнародних партнерів, включаючи мову проукраїнської політики, дипломатії, міжнародного права загалом.

«Україна включає 24 регіони та Автономну республіку Крим. Вона (Україна) не визнає самопроголошені у 2014 році незалежності Криму та регіонів Донецька і Луганська», - йдеться у статті про Україну.

Тобто, за історичною версією редакторів Le Robert, це Крим та Донбас самопроголосилися.

Щоправда, далі згадується «анексія Криму Росією», а також про те, що «країна залишається розділеною між прибічниками національної єдності та проросійськими сепаратистами східних регіонів (Донецьк та Луганськ)».

«Переговори між двома сторонами заблоковані, незважаючи на домовленості «Мінськ-2», підписані Україною, Росією, Німеччиною та Францією у 2015 році», - констатується у словнику.

Відтак, за логікою укладачів видання, Київ повинен домовлятися напряму із маріонетками російської терористичної окупаційної влади на Донбасі, але це заблоковано…

Далі про статтю відносно Криму. Тут чітко вказується, що це півострів України.

«У 1992 році він отримав статус автономної республіки в Україні. Цей статус було змінено у 2014 році. Адже через голосування на референдумі Крим вирішив знову приєднатися до Росії. Це приєднання було негайно засуджене західними країнами, які обвинуватили Путіна у порушенні суверенітету України та міжнародного права», - розповідає франкомовній аудиторії авторитетний словник.

Про реакцію Заходу – загалом правильно. Але, ось про природу так званого «референдуму» під дулами російських окупантів у статті не йдеться. Щоправда, у статті про РФ зазначається, що це Росія 2014 року організувала референдум у Криму, після чого була негайно виключена із G8 та піддана торгівельному ембарго.

Також поважний французький словник жодним чином не згадує про російську військову агресію проти України, майже 14 тис. загиблих від зброї московських окупантів українців, розв'язану Кремлем гідридну війну проти Європи та європейських цінностей.

FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-