Канада виділить близько $1 мільярда на боротьбу із заразними хворобами у світі

Канада виділить близько $1 мільярда на боротьбу із заразними хворобами у світі

Укрінформ
Протягом наступних трьох років Канада передасть Глобальному фонду 930,4 млн доларів для боротьби із туберкульозом, малярією та СНІДОМ.

Про це оголосили у міністерстві закордонних справ Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Канада виділить Глобальному фонду у 2020-2022 роки 930,4 млн дол., що майже на 16% більше, ніж у минулий трирічний період з 2016-го. Боротьба із епідеміями цих заразних хвороб є ключовою для захисту світового здоров’я та вирішення проблем охорони здоров’я найбільш уразливих категорій, у тому числі жінок та дітей, по всьому світу”, - йдеться у поширеному МЗС пресрелізі.

Читайте також: Розробили аналіз крові, який може передбачити смерть у найближчі 10 років

У відомстві додали, що це оголошення є частиною ухваленого раніше Канадою рішення щодо збільшення щорічного фінансування проєктів покращення здоров’я у світі до 1.4 млрд дол. “Підхід Канади до глобального здоров’я включає здоров’я матерів, немовлят й дітей, а також всеосяжні права й послуги сексуального та репродуктивного здоров’я”, - зазначили у міністерстві.

У МЗС нагадали, що Глобальний фонд втілює проєкти у понад 100 країнах, в тому числі Україні, однак 65% його програм стосуються регіону Сахари, де тягар хвороб є найбільшим. Ці програми досягли великих результатів, врятувавши із 2002 року близько 27 млн життів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-