У Гонконгу відновилися протести після нічних сутичок

У Гонконгу відновилися протести після нічних сутичок

Укрінформ
Демонстранти у Гонконгу в неділю, 25 серпня, продовжили протести.

Протестувальники, попри сильний дощ, зібралися в районі Квай-Чунг, щоб потім пройти маршем до району Цуен Ван, який є основним місцем для протестів, повідомляє DW.

Метрополітен Гонконгу вже другий день поспіль закрив станції поблизу району Цуен Ван.

Також у Гонконгу в неділю провели ще одну акцію протесту, у якій взяли участь кілька сотень людей, дехто з них — члени сімей поліцейських.

Напередодні увечері між протестувальниками та поліцією сталися сутички. На суботньому марші зібралися тисячі людей. Деякі з них почали кидати каміння у силовиків. У відповідь вони застосували сльозогінний газ та кийки. Після цього протестувальники відступили, а поліцейські затримали 29 демонстрантів.

Читайте також: Мешканці Гонконгу вишикувалися у 45-кілометровий живий ланцюг

Як повідомлялося, масове обурення громадян Гонконгу і початок протестів спричинив розгляд поправок до закону про екстрадицію правопорушників за запитом Пекіна до материкового Китаю. Нинішні акції протесту стали наймасовішими в Гонконгу від часу передачі цієї колишньої британської колонії Китаю в 1997 році.

Попри те, що 15 червня глава адміністрації Гонконгу Керрі Лам оголосила, що розгляд законопроєкту про екстрадицію до КНР призупинений, протести не вщухли. Мітингувальники почали вимагати не лише остаточної відмови від цього законопроєкту, а й відставки Керрі Лам і розслідування дій поліції під час демонстрацій. Хвиля протестів, яка триває з червня, вже призвела до значних втрат для економіки Гонконгу, насамперед для туристичної та транспортної галузей.

Натомість уряд Китаю звинувачує учасників протестів у насильстві, вандалізмі та "тероризмі". Днями китайські військові та силовики провели навчання поблизу Гонконгу, де зокрема відпрацьовувався силовий розгін демонстрацій.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-