Від ударів блискавки у польських Татрах постраждали понад 100 осіб

Від ударів блискавки у польських Татрах постраждали понад 100 осіб

Фото
Укрінформ
Понад 100 людей отримали поранення від ударів блискавки під час сильної грози у польських Татрах. Рятувальна операція триває.

Про це повідомляє Польське радіо.

«Жахлива гроза у Татрах. Жителі Закопаного кажуть, що таких блискавок над горами не було кількадесят років», - написав у Twitter президент Анджей Дуда. Він підкреслив, що постраждало багато туристів.

У рятувальній операції бере участь служба добровольчих рятівників у Татрах (TOPR), пожежники і Повітряна швидка допомога. Поранених гелікоптерами транспортували до найближчих лікарень.

Зокрема, 89 осіб, котрі найменше постраждали, перебувають у лікарні в Закопаному. Решту транспортовано до інших міст.

За словами рятувальників, невідомо, коли завершиться рятувальна операція, адже невідомо, скільки ще людей може бути у горах.

Раптова гроза почалася пополудні і тривала приблизно годину. Блискавка влучила у декілька місць, зокрема у ланцюг на гірському масиві Ґєвонт, за який трималася група приблизно з 20 осіб.

Також повідомляється, що внаслідок попадання блискавки у словацькій частині Західних Татр загинув чеський турист, ще двоє — поранені.

“Унаслідок раптової сильної грози та ударів блискавки ( у польських Татрах — ред.) загинули 4 особи — двоє дорослих і двоє дітей, понад 100 людей отримали поранення.”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У польських Татрах блискавка вдарила у групу туристів, четверо загинули

Як повідомлялося, вчора під час сильної бурі у польських Татрах блискавка влучила в групу туристів, унаслідок чого загинули четверо людей, зокрема й двоє дітей.

Фото: www.polskieradio.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-