Прем'єрка Данії заявила, що словесної війни з Трампом не буде

Прем'єрка Данії заявила, що словесної війни з Трампом не буде

Укрінформ
Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен підтвердила, що не вступатиме у словесну війну з американським президентом Дональдом Трампом.

Про це повідомляє Copenhagen Post.

“Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила, що почула достатньо (від Трампа - ред.), і підтвердила, що не буде вступати у словесну війну з президентом США Дональдом Трампом, після того як він скасував державний візит у відповідь на її відмову обговорювати можливість продажу Данією Гренландії Сполученим Штатам”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що напередодні міністр МЗС Данії Єппе Кофод мав "позитивну телефонну розмову" з державним секретарем США Майком Помпео, під час якої американська сторона висловила вдячність Данії за співпрацю в якості союзника США.

Раніше президент США Дональд Трамп висловив невдоволення тим, у якій формі прем’єр-міністр Данії заявила про те, що Гренландія не продається, та скасував свою зустріч із нею.

Читайте також: Трампу не сподобалось, як прем'єрка Данії сказала йому, що Гренландія не продається

Данські політики здебільшого зреагували на ідею продажу Гренландії або з усмішкою, або вельми негативно.

Повідомлялося, що Сполучені Штати готові взяти на себе виплату гренландській автономній владі 600 мільйонів доларів на рік на підтримку економіки та соціальної сфери острова – стільки зараз платить Данія. У відповідь прем’єр-міністр Данії висловила сподівання, що президент США жартує, і назвала це «абсурдною дискусією».

Фото: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-