Через загострення ситуації в Ідлібі у серпні 70 тисяч сирійців стали біженцями

Через загострення ситуації в Ідлібі у серпні 70 тисяч сирійців стали біженцями

Укрінформ
Унаслідок загострення ситуації у сирійській провінції Ідліб, яка перебуває під контролем повстанців, з неї від початку серпня змушені були втекти понад 70 тис. цивільних осіб.
Про це 21 серпня повідомили місцеве управління охорони здоров'я та "Сирійсько-американське медичне товариство", повідомляє DW.

За даними активістів, біженці перебувають "у дуже поганих умовах": сплять в автомобілях та просто неба. В управлінні ООН з надзвичайної допомоги повідомили, що надходить дедалі більше "тривожних повідомлень" про зростання кількості біженців в Ідлібі. Раніше в ООН повідомляли, що з квітня залишити свої домівки були змушені близько 400 тисяч мешканців провінції.

Наприкінці квітня цього року урядові війська Сирії разом з їхніми союзниками, серед яких і Росія, почали масований наступ у провінціях Ідліб та Хама. За даними правозахисників, відтоді внаслідок дій урядових військ та російської авіації загинули щонайменше 730 мирних жителів. В Управлінні ООН з координації гуманітарних питань кількість жертв серед цивільних унаслідок бойових дій за цей період оцінюють у понад 500 осіб.

Читайте також: Переломний момент війни за Ідліб: повстанці залишили стратегічне місто

Ідліб - остання провінція в Сирії, яку ще контролює опозиція, що виступає за повалення режиму президента Башара Асада. Загалом у провінції мешкало близько трьох мільйонів людей. Половина з них вже виїхала в інші регіони Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-