Українські та російські активісти пікетують Путіна в Гельсінкі

Українські та російські активісти пікетують Путіна в Гельсінкі

Укрінформ
До приїзду президента РФ Володимира Путіна, який проведе в Гельсінкі переговори с президентом Фінляндії Саулі Нііністьо, українські активісти та росіяни з організації Vapaa Venäjä/Вільна Росія організували пікетування по трасі слідування.

Про це український активіст у Фінляндії Геннадій Наумов повідомив кореспондента Укрінформу.

"Про організацію пікету на трасі слідування Путіна заявила організація Vapaa Venäjä (Вільна Росія - ред.). А українські активісти, звісно долучилися, до цієї акції. Наразі нас приблизно п’ятнадцятеро", - розказав Наумов.

Він також пояснив, що зазвичай пікетувати Путіна під час його візитів до Гельсінкі приходить більше народу. "Але цього разу незручні строки приїзду. Серпень — відпустки. Крім того, дехто поїхав на Батьківщину святкувати День незалежності", - пояснив активіст.

Читайте також: Макрон і Трамп домовилися повернути Росію у G8 наступного року - ЗМІ

21 серпня в другій половині дня президент Росії Володимир Путін приїжджає до Гельсінкі з офіційним візитом, де зустрінеться з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо. Зустріч пройде в Президентському палаці і розпочнеться о 14:30 (хоча зазвичай президент РФ запізнюється на зустрічі). Після спілкування президентів відбудеться спільна пресконференція, запланована на 16:15. Після цього президенти вирушать на обід в фортеці Суоменлінна.

Раніше президент Саулі Нііністьо казав, що на зустрічі обговорюватимуть питання двосторонніх відносин і низка міжнародних політичних тем.

Фото: Геннадій Наумов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-