В Італії після трьох тижнів очікування зійшли на берег понад 80 мігрантів

В Італії після трьох тижнів очікування зійшли на берег понад 80 мігрантів

Укрінформ
Вісімдесят три мігранти, які 19 днів перебували на борту рятувального судна благодійної місії Open Arms, зійшли на берег в італійському порту на острові Лампедуза.

Це стало можливим у середу зранку після відповідного рішення італійського суду, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Судно Open Arms взяло на борт біля берегів Африки 149 мігрантів. Кількадесят із них, включаючи дітей, були евакуйовані на італійський берег раніше.

Попередній уряд Італії заборонив рятувальним суднам неурядових організацій із мігрантами на борту заходити до італійських портів. Через це на Open Arms склалася надзвичайна гуманітарна ситуація. Як заявляли представники благодійної місії, ситуація виходила з під контролю, багато мігрантів на борту відчували «післятравматичний стрес». Декілька людей залишили судно та намагалися дістатися італійського берега самостійно.

Напередодні Іспанія надіслала за мігрантами, що знаходились на Open Arms, військовий патрульний корабель. Він має прибути до Лампедузи за 2-3 дні.

Читайте також: Судно з біженцями Open Arms відмовилося йти в Іспанію

Раніше шість європейських країн погодилися прийняти більше сотні мігрантів із Open Arms. Це, зокрема, Франція, Німеччина, Румунія, Португалія, Іспанія та Люксембург.

Багато національних урядів, міжнародних організацій, окремих політиків та активістів засудили політику попереднього популістського італійського уряду з блокування прийому нерегулярних мігрантів та шукачів притулку.

Фото: thestar.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-