Пекін вимагає від Канади припинити втручання у внутрішні справи Китаю

Пекін вимагає від Канади припинити втручання у внутрішні справи Китаю

Укрінформ
Китай виступив із різкою критикою заяви Канади стосовно підтримки демонстрантів у Гонконзі.

Про це йдеться у поширеному посольством КНР у Канаді пресрелізі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“17 серпня, нехтуючи позицією Китаю, глава МЗС Канади знову оприлюднила так звану заяву щодо ситуації у Гонконзі та втрутилася у справи Гонконгу й внутрішню політику Китаю. Ми засуджуємо та рішуче заперечуємо такі дії”, - наголосили у посольстві.

У дипломатичному представництві Китаю закликали Канаду “бути обачною у словах та діях стосовно Гонконгу”. “Якщо канадська сторона хоче висловити свою позицію, їй слід рішуче засудити насильство й злочинні дії, підтримати уряд Гонконгу у врядуванні Гонконгом відповідно до закону, а також підтримати поліцію Гонконга у покаранні насильницьких злочинів, замість того, аби робити безвідповідальні та помилкові зауваження”, - йдеться у заяві.

Читайте також: Влада Гонконгу відхилила вимоги протестувальників

У документі канадський уряд також закликають “дотримуватися міжнародного права”.

“Ми ще раз закликаємо канадську сторону дотримуватися міжнародного законодавства та базових норм міжнародних відносин, поважати суверенітет Китаю й негайно припинити втручання у справи Гонконгу та внутрішню політику Китаю”, - наголосили у посольстві Китаю.

Як повідомлялося, 17 серпня міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд та високий представник ЄС у закордонних справах та політиці безпеки Федеріка Могеріні поширили спільну заяву, в якій наголосили на необхідності стриманості сторін, деескалації та уникненні насильства у Гонконгу.

Читайте також: Xinhua "атакувало" протести в Гонконзі на Twitter та Facebook - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у Гонконгу вже упродовж двох місяців тривають масові акції протесту. За даними організаторів, у них взяли участь понад мільйон людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-