Канада засудила ракетні пуски КНДР

Канада засудила ракетні пуски КНДР

Заява
Укрінформ
Регулярні випробування Північною Кореєю ракетних систем підривають зусилля міжнародної дипломатії у залагодженні кризи на Корейському півострові.

Про це йдеться в заяві МЗС Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Канада однозначно засуджує нещодавні пуски Північною Кореєю балістичних ракет малої дальності. Ці провокативні дії КНДР разом із двома запусками балістичних ракет малої дальності у травні та ще одним - 25 червня - загрожують зривом дипломатичного процесу, що триває з 2018 року”, - зазначають у МЗС.

У відомстві наголосили, що ці ракетні пуски порушують резолюції Радбезу ООН та становлять пряму загрозу міжнародному миру й безпеці.

У зв'язку з цим Канада закликає Північну Корею дотримуватися міжнародних зобов’язань та вживати конкретних заходів для повного й безповоротного знищення зброї масового ураження.

Читайте також: Пхеньян стверджує, що тестував ракетні системи, а не ракети - ЗМІ

МЗС також висловило переконання, що дипломатія становить єдиний шлях до безпеки, стабільності та процвітання всіх жителів регіону.

“Канада підтримує зусилля як на міжнародному, так і на регіональному рівнях зі стримування небезпечних дій Північної Кореї та зміцнення безпеки в азійсько-тихоокеанському регіоні”, - підкреслили у зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня Північна Корея біля свого східного узбережжя запустила дві балістичні ракети малої дальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-