Британія відправила другий військовий корабель у Перську затоку

Британія відправила другий військовий корабель у Перську затоку

Укрінформ
Ще один військовий корабель Королівського флоту прибув для захисту британських кораблів на тлі посилення напруги в регіоні Перської затоки.

Про це інформує BBC.

"Другий військовий корабель Королівського флоту прибув до затоки для захисту британських кораблів на тлі посиленої напруги в регіоні", - йдеться у повідомленні.

Фрегат Королівського флоту Duncan приєднався до фрегата Montrose для супроводу суден, що йдуть під британським прапором через Ормузьку протоку. Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес заявив, що країна продовжує наполягати на дипломатичному вирішенні кризи з Іраном.

"Свобода судноплавства в Ормузькій протоці є життєво важливою не лише для Британії, але й для наших міжнародних партнерів та союзників. Торговельні кораблі повинні бути спроможні законно подорожувати та безпечно доправляти вантажі у будь-якій точці світу", - наголосив урядовець.

Читайте також: Іран назвав "провокаційною" європейську військову місію у Перській затоці

Як повідомлялося, офіційний Тегеран вважає "провокаційною" ідею супроводу танкерів у Перській затоці військовими кораблями країн ЄС.

4 липня неподалік Гібралтару за допомогою ВМС Великої Британії затримали танкер з Ірану Grace 1, що перевозив сиру нафту до Сирії всупереч санкціям ЄС. У відповідь 19 липня британський танкер Stena Impero з 23 членами екіпажу на борту було затримано Корпусом вартових ісламської революції (КВІР) в Ормузькій протоці за звинуваченням у порушенні правил міжнародного судноплавства. Лондон пригрозив Тегерану серйозними наслідками, якщо той найближчим часом не звільнить судно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-