США відряджають війська в Саудівську Аравію

США відряджають війська в Саудівську Аравію

Укрінформ
МЗС Саудівської Аравії заявив, що американські військові, кількість яких може становити 500 осіб, допоможуть зберегти стабільність і безпеку в регіоні.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

“В умовах наростання напруженості в регіоні Перської затоки США збираються розмістити військовий контингент на території Саудівської Аравії. Цю інформацію підтвердило у п'ятницю, 19 липня, МЗС Саудівської Аравії", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Ер-Ріяд і Вашингтон "зміцнюють співробітництво з метою посилення безпеки і стабільності в регіоні".

Представники Центрального військового командування США заявили у п'ятницю про те, що мета цього кроку - "захистити від загроз інтереси і військові сили США в регіоні".

Читайте також: До нападу на аеропорт у Саудівській Аравії причетний Іран - Помпео

Імовірно, контингент буде розміщений на базі ВПС імені принца Султана на схід від Ер-Ріяда. Повідомляється, що невелика кількість військових та обслуга вже прибули на базу і готують її до розміщення ракетних комплексів Patriot, а також займаються поліпшенням злітної смуги.

Як повідомляв Укрінформ, учора Іран затримав два британські два танкери в Ормузькій протоці. Дещо раніше Дональд Трамп повідомив, що в тому ж таки районі американські військові знищили іранський безпілотник, який наблизився на небезпечну відстань до десантного корабля ВМС США USS Boxer.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-