На нафтовому родовищі у Казахстані сталася масова бійка, десятки постраждалих

На нафтовому родовищі у Казахстані сталася масова бійка, десятки постраждалих

Укрінформ
На нафтогазовому родовищі Тенгіз в Атирауській області Казахстану сталася масова бійка між працівниками інтернаціонального колективу родовища, через що йорданських та ліванських працівників довелося евакуювати з місця події.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Сотні йорданських та ліванських робітників на великому нафтогазовому родовищі у західному Казахстані були евакуйовані після того, як виникла масова бійка між іноземними та місцевими працівниками», - йдеться у повідомленні.

Приводом для бійки стала світлина лівійця з казахською дівчиною. Співробітник компанії з Лівії опублікував у профілі в Whatsapp фотографію, на якій він зображений з місцевою дівчиною-оператором компанії. Він тримає в руках рацію, антена якої спрямована в бік обличчя дівчини. Місцеві робітники назвали цей знімок таким, що ображає гідність співробітниці.

Читайте також: Через вибухи в Казахстані евакуювали більш як 40 тисяч осіб

На відео та фото бійки, що поширювалися в соцмережах 29 червня, видно, що робітники на Тенгізі били колег по роботі кулаками та ногами, а в деяких випадках і предметами, що потрапляли під руки.

Також зазначається, що напруженість на родовищі постійно зростала через невідповідність умов праці. Це щонайменше другий випадок зіткнень з іноземними працівниками протягом останніх двох десятиліть. У жовтні 2006 року тут казахстанські робітники билися з турецькими працівниками .

У прес-службі керівництва Атирауської області, де знаходиться родовище, повідомили, що 30 осіб звернулися за медичною допомогою після бійки. Офіс міського голови в Атирау запевнив, що наразі ситуація "стабілізувалася".

Міністерство внутрішніх справ Казахстану заявило, що порушило кримінальну справу через інцидент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-