Путін про отруєння Скрипаля: Зрадники повинні бути покарані

Путін про отруєння Скрипаля: Зрадники повинні бути покарані

Укрінформ
Путін погано ставиться до шпигунів і заявив, що "зрадники повинні бути покарані", не конкретизуючи, кого мав на увазі.

Про це російський лідер сказав у ексклюзивному інтерв’ю британському виданню The Financial Times, пише "Радіо Свобода".

Коментуючи отруєння на території Великої Британії колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Путін заявив, що цією справою мають займатися спецслужби, однак зрозуміти, що погано ставиться до шпигунів й взагалі сказав, що "зрадники повинні бути покарані".

При цьому президент Росії зазначив, що Москва і Лондон зацікавлені в повноформатному відновленні відносин, попри розбіжності у справі Скрипалів. Москва свою причетність до отруєння неодноразово відкидала.

Читайте також: У Трампа підтвердили намір обговорити Україну на зустрічі з Путіним

У цьому ж інтерв’ю Путін заявив, що ліберальна ідея пережила свою мету, коли суспільство виступило проти імміграції та мультикультурності. Він вважає, що останні кілька десятиліть ліберали намагалися диктувати свою волю світу, проте припустилися серйозних помилок. Зокрема, на думку Путіна, канцлер Німеччини Ангела Меркель вчинила нерозумно, погодившись прийняти мільйон сирійських біженців. Президент США Дональд Трамп, навпаки, намагається зупинити потік мігрантів і наркотрафіку з Мексики, сказав Путін.

«Ліберальна ідея передбачає, що нічого не потрібно робити. Що мігранти можуть безкарно вбивати, грабувати та гвалтувати, тому що їх права як мігрантів захищені… Ліберальна ідея застаріла. Вона вступила в суперечність з інтересами переважної більшості населення», – твердить російський лідер.

Читайте також: Посол України нагадав Європі, що європейські цінності не можуть бути умовними

Путін дав інтерв’ю Financial Times перед відбуттям на саміт «Групи двадцяти», де запланована його зустріч із президентом США Дональдом Трампом.

Нагадаємо: Трамп скасував заплановану зустріч з Путіним на саміті «Групи двадцяти» Аргентині в листопаді 2018 року після того, як Росія захопила три українські судна та їхні екіпажі в нейтральних водах Чорного моря. Тоді Трамп називав умовою зустрічі з Путіним звільнення українських військових моряків, але 24 українці й досі залишаються у полоні в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-