Президенти США і Мексики можуть зустрітися у вересні

Президенти США і Мексики можуть зустрітися у вересні

Укрінформ
Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор заявив, що може зустрітися з Дональдом Трампом у вересні, щоб обговорити виконання міграційноъ угоди між двома країнами.

Про це інформує Сіньхуа.

Як зазначається, на щоденній пресконференції Обрадор заявив: "Ми хочемо оцінити результати, і ми могли б зробити це спільно. Це буде через три місяці... звичайно, ця зустріч може відбутися".

Мексиканський лідер додав, що його країна розраховує на добрі відносини з адміністрацією США й особисто Трампом і хоче зміцнити дружбу з американським народом.

Своєю чергою Трамп заявив у четвер в інтерв'ю телекомпанії Telemundo, що готовий зустрітися зі своїм мексиканським колегою, але не розкрив жодних подробиць.

Читайте також: Трамп оголосив про початок депортації нелегальних мігрантів зі США

Як повідомляв Укрінформ, влада Мексики зобов'язалися розгорнути Національну гвардію на кордоні зі США, щоб боротися з нелегальною міграцією.

У спільній декларації двох країн, яку 8 червня оприлюднив Держдепартамент, зазначається, що "Мексика зробить безпрецедентні кроки для посилення заходів для стримування незаконної міграції, включаючи розгортання Національної гвардії на всій території країни".

Мігрантів з Мексики, які перетинають кордон у пошуках притулку, будуть спроваджувати назад, де вони чекатимуть розгляду своїх клопотань. Своєю чергою США зобов'язалися прискорити цей процес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-