Суд визнав дружину прем'єра Ізраїлю винною у розтраті держкоштів

Суд визнав дружину прем'єра Ізраїлю винною у розтраті держкоштів

Укрінформ
Дружину ізраїльського прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу Сару суд визнав винною у розтраті державних коштів, зобов’язав сплатити штраф і компенсувати державі 55 тис. шекелів (майже €14 тис.) за замовлення дорогих страв та напоїв у ресторанах.
Відповідне рішення у неділю, 16 червня, ухвалив суд в Єрусалимі, затвердивши угоду про визнання вини між Сарою Нетаньягу та прокуратурою, повідомляє DW.

Сару Нетаньяху звинувачували в тому, що з 2010 по 2013 рік вона десятки разів замовляла дорогі страви в ресторанах, витративши на це €43 тис. Гроші на оплату їжі були отримані з канцелярії прем'єр-міністра при тому, що в його будинку працював особистий кухар, чиї послуги також оплачувалися з держбюджету. В обвинувальному висновку йдеться, що Нетаньягу навмисно скористалася необізнаністю співробітників канцелярії, однак обвинувачення у шахрайстві з неї зняли.

Дружина ізраїльського прем'єра неодноразово заявляла про свою невинуватість. Її адвокати зазначали, що замовлення в ресторанах робили треті особи "всупереч бажанню Сари Нетаньягу", а до послуг кухаря вдавалися тільки через офіційні заходи, а не для особистих потреб родини Нетаньягу. Наглядові служби ще у 2015 році повідомляли про високі витрати родини прем'єр-міністра. За даними ЗМІ, дружина прем'єра також кричала на прибиральників у резиденції, один з них подав позов проти неї за погане поводження.

Беньямін Нетаньягу вступився за свою дружину. Він заявив, що її критикує будь-хто, хто не отримав бажану посаду або був звільнений. "Моя кохана дружина, ти справжня героїня", - зазначив він.

Читайте також: На мітинг проти Нетаньягу вийшли тисячі ізраїльтян

Самому ізраїльському прем'єру також загрожує кримінальне переслідування. Наприкінці лютого генеральний прокурор Ізраїлю заявив, що готовий висунути обвинувачення проти нього через хабарництво, шахрайство та порушення довіри. Раніше поліція повідомила, що під час розслідування так званої "справи 4000" слідство виявило, що Нетаньягу просував інтереси компанії в обмін на позитивне висвітлення своєї діяльності на інтернет-ресурсі Walla News, який належить телекомпанії Bezeq. Нетаньягу заперечує всі звинувачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-