У центрі Москви 1,6 тисячі осіб мітингують за

У центрі Москви 1,6 тисячі осіб мітингують за "справедливість для всіх"

Укрінформ
У центрі Москви 1600 осіб зібралися на погоджений владою мітинг під гаслом "Справедливість для всіх".
Про це повідомляє "Эхо Москви".

«Близько 1600 осіб, за даними московської поліції, беруть участь на проспекті Сахарова в акції під гаслом Справедливість для всіх», - йдеться в повідомленні.

Спочатку протест був запланований як акція на підтримку журналіста сайту «Медуза» Івана Голунова, якого незаконно переслідували за звинуваченням у збуті наркотиків. Після звільнення Голунова гасла були скориговані.

Мітинг був узгоджений місцевою владою, брати участь у ньому було дозволено до 20 тисяч осіб.

Як повідомлялося, російського журналіста, кореспондента «Медузы» Іван Голунова було затримано 6 червня в Москві за звинуваченням у спробі збуту наркотиків у великих розмірах. У відділенні поліції його били, не давали зв'язатися з близькими і скористатися послугами адвоката.

8 червня суд відправив спецкора «Медузы» під домашній арешт на два місяці. На засіданні Голунов заявив, що пов'язує кримінальну справу зі своїми розслідуваннями про похоронний бізнес, доходи від якого надходять високопоставленим силовикам.

Читайте також: У Росії звільнили двох генералів МВС у зв'язку з справою Голунова

Того ж дня генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд звернувся до глави МВС Росії Володимира Колокольцева із закликом особисто розібратися в ситуації з затриманням кореспондента «Медузы» і діями співробітників правоохоронних органів РФ щодо журналіста.

11 червня Голунова звільнили з-під домашнього арешту й зняли усі звинувачення.

Фото: snob.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-