У Нідерландах провели фестиваль оселедця

У Нідерландах провели фестиваль оселедця

Фото, відео
Укрінформ
У Гаазі відбувся традиційний фестиваль оселедця, або, як його ще називають, День прапорців.
Святкування проходило у Схевенінгені - морському курорті на узбережжі Північного моря, який є одним із районів Гааги, повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

Гуляння стартували після першого улову. Оселедці роздавали просто на вулиці. Вважається, що саме в червні риба має неперевершений смак, оскільки в цей період оселедець досягає свого ідеального розміру і жирності.

Друга назва цього свята – День прапорців. Будинки, кораблі, громадський транспорт, велосипеди прикрашають національними прапорцями.

Фестиваль оселедця у Нідерландах / Фото: Ірина Драбок. Укрінформ

Святкування тривало упродовж двох днів. Серед розваг - морська прогулянка, стрільба з лука, спортивні змагання для дітей і дорослих, пірати, які вчать, як правильно їсти оселедець. За традицією, його треба їсти з цибулею, рибину треба взяти за хвіст, закинути голову і проковтнути цілком. Також оселедець продають з хлібом.

Читайте також: Пам'ять Євгена Коновальця вшанували фестивалем у його рідному селі

Однак популярною ця страва була не завжди. До XV століття через різкий запах і гіркий смак рибу не їли. Така страва вважалася їжею для бідних. Так тривало, аж доки рибалка з Нідерландів не почистив оселедець. Відтоді оселедець став головною стравою Нідерландів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-