У ході розгону демонстрацій у Судані - четверо загиблих

У ході розгону демонстрацій у Судані - четверо загиблих

Укрінформ
У Судані четверо загиблих унаслідок спроби сил безпеки придушити кампанію громадянської непокори, розпочату у неділю.
Про це заявили у Комітеті лікарів Судану на підтримку демонстрантів, повідомляє AFP.

«У результаті зіткнень у столиці (Хартумі - ред.) загинуло двоє людей, а двоє інших загинули в місті-побратимі Омдурман», - йдеться у повідомленні.

Як відомо, активісти закликали до тривалої акції протесту починаючи з неділі, 9 червня, після того як минулого тижня військові розігнали акцію протесту, убивши десятки осіб у столиці Хартумі.

Центральний Комітет суданських лікарів звинуватив сили, що підтримують правлячу військову раду, у вбивствах 118 осіб під час розгону сидячих демонстрантів на початку червня. У Міністерстві охорони здоров'я країни, у свою чергу, підтвердили загибель лише 61 людини.

Читайте також: У Судані пройшли масові арешти напередодні загального страйку

Як повідомляв Укрінформ, у квітні армія Судану відсторонила від влади президента Омара аль-Башира. Військові запровадили режим надзвичайного стану на три місяці й перехідний період на два роки, після чого мають відбутися вибори.

Зіткнення у Хартумі відбулися на фоні домовленостей військових і громадянської опозиції про створення тимчасового уряду. Для розгону акції протесту військові застосували бойові патрони. Дії суданської армії вже різко розкритикували США, Велика Британія та Німеччина. Вони виступили з вимогою припинення насильства в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-