Геополітична напруженість становить ризик для світового зростання економіки - G20

Геополітична напруженість становить ризик для світового зростання економіки - G20

Укрінформ
Міністри фінансів та керівники центральних банків країн G20 у неділю зробили спільну заяву в японському місті Фукуока за підсумками дводенної зустрічі, на якій розглядали питання торгівлі та цифрової економіки у світі. 

Про це повідомляє Press TV.

«Фінансові лідери країн G20 заявляють, що глобальна торгівля та посилена геополітична напруженість разом можуть становити ризик для світового зростання економіки», - йдеться у повідомленні.

Учасники зустрічі зробили спільне комюніке після 30 годин напружених переговорів, визнавши, що зростання економіки залишається низьким, а ризики залишаються невирішеними. Проте у G20 зазначили, що глобальне зростання, «стабілізується, і, як очікується, почне помірно збільшуватися цього року та триватиме до 2020 року».

Читайте також: G20 розроблять глобальну систему оподаткування для великих корпорацій

Країни-члени також висловили готовність «вжити подальших заходів» у разі потреби. Як повідомлялося, міністри фінансів та очільники центральних банків країн Великої двадцятки проводили у неділю другий день переговорів. У перший день переговорів, у суботу, учасники обговорили стан та перспективи розвитку глобальної економіки. Країна, що головує на цій зустрічі, - Японія.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-