Президент Албанії скасував місцеві вибори

Президент Албанії скасував місцеві вибори

Укрінформ
В Албанії президент Ілір Мета вирішив скасувати місцеві вибори на тлі протестів, що тривають.

Про це повідомляє BBC.

«Албанський президент Ілір Мета скасував місцеві вибори після місяців антиурядових протестів», - йдеться у повідомленні.

Президент Мета заявив, що політична ситуація в Албанії не дасть змоги організувати належним чином чесні вибори, заплановані на 30 червня.

Рішення було прийнято після тижнів протестів, спрямованих на те, щоб змусити прем'єр-міністра соціаліста Еді Раму піти у відставку.

Рама наполягає, що виборчий процес має продовжуватися, як планувалося. Протягом декількох місяців пан Рама був у суперечці з діючим президентом - колишнім союзником по парламентській коаліції.

Читайте також: Антиурядові протести в Албанії: поліція застосувала водомети та сльозогінний газ

Оголошення президента з'явилося незадовго перед тим, як протестувальники зібрались біля будівлі парламенту у столиці Албанії Тирані та були розігнані поліцією, яка стріляла сльозогінним газом.

Як повідомлялося, протести в Албанії почалися у лютому 2019 року. Опозиція вимагає проведення нових виборів та відставки прем'єра Рами, який обіймає посаду з 2013 року. Правлячу Албанську соціалістичну партію та її голову звинувачують у фальшуванні результатів виборів та корупції. Наприкінці лютого понад 60 депутатів від Демократичної партії Албанії та її союзників здали свої мандати на знак протесту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-