Дві з чотирьох парламентських партій Молдови підписали коаліційну угоду

Дві з чотирьох парламентських партій Молдови підписали коаліційну угоду

Документ
Укрінформ
У парламенті Молдови створено тимчасову коаліцію, до складу якої увійшли Партія соціалістів і політичний блок «ACUM».

Про це на засіданні парламенту заявила голова Партії соціалістів Зінаїда Гречаний, повідомляє з парламенту власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

За її словами, під коаліційною угодою підписалися 60 депутатів (всього в парламенті Молдови 101 депутат).

Гречаний повідомила також, що повний текст коаліційної угоди буде оприлюднено найближчим часом. Разом з тим, оголошуючи про створення коаліції, вона не згадала, що коаліція тимчасова.

Угода про створення тимчасової коаліції

Відповідно до озвучених сьогодні пунктів угоди, депутати з парламентської більшості проголосують за обрання Зінаїди Гречаної головою парламенту, а один з лідерів блоку «ACUM», лідер партії «Дія і солідарність» буде затверджена прем'єр-міністром країни.

Директор молдавського Інституту ефективних політик Віталій Андрієвський у коментарі кореспонденту Укрінформу сказав, що "мета (створення - ред.) тимчасової коаліції - звільнити державний апарат від представників олігархічного режиму і взяти під контроль адмінресурс". За його словами, після якої буде прийнято рішення про дострокові вибори парламенту, або буде підписано нову коаліційну угоду ... Андрієвський не уточнив, яким може бути термін роботи тимчасової коаліції, однак підкреслив, що на даний час ситуація така, що "дуже багато" але".

Читайте також: Молдавські демократи вимагають відставки президента

Як повідомлялося, за результатами парламентських виборів, які відбулися у Молдові 24 лютого, до нового парламенту увійшли Партія соціалістів (35 мандатів з 101), Демократична партія (30), політичний блок «ACUM» (Зараз) (26), партія «Шора» (7) і три незалежні кандидати. Для створення парламентської більшості і подальшого затвердження уряду необхідні голоси щонайменше 51 депутата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-