Вступ до ЄС: Могеріні підтвердила намір почати переговори з Албанією

Вступ до ЄС: Могеріні підтвердила намір почати переговори з Албанією

Укрінформ
Високий представник ЄС Федеріка Могеріні у Брюсселі зустрілася із виконувачем обов’язків міністра закордонних справ Албанії Гентом Сакаї (Gent Cakaj) та підтвердила намір розпочати переговори щодо членства цієї країни в ЄС.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті Служби зовнішніх дій Євросоюзу.

"Високий представник привітала міністра Сакаї з поновленням рекомендацій Єврокомісії для Європейської Ради розпочати переговори щодо членства з Албанією, та підкреслила, що це є визнанням помітних результатів у широкій та ґрунтовній реформі правової системи та досягнень Албанії в боротьбі проти корупції та організованої злочинності. Вона підтвердила глибоке переконання в тому, що Албанія готова просуватися далі на шляху інтеграції в ЄС та відкрити переговори щодо входження", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Албанію можуть позбавити безвізу з ЄС - Нідерланди подали запит

Як уже повідомлялося, кілька днів тому Єврокомісія отримала офіційне повідомлення від Нідерландів з пропозицією скасувати безвізовий режим поїздок в країни ЄС для громадян Албанії, підставою для якого стала висока кількість вихідців з Албанії серед персон, залучених до діяльності організованої злочинності в країні. Єврокомісія оголосила про намір розглянути обставини, які призвели до звернення Нідерландів, та на основі такого аналізу представити рекомендації щодо подальших дій Європарламенту та Європейській Раді.

За внутрішніми процедурами, Єврокомісія має дати відповідь на запит від країни-члена протягом місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-