У Тракаї під Вільнюсом сьогодні відкривається VII Форум вільної Росії

У Тракаї під Вільнюсом сьогодні відкривається VII Форум вільної Росії

Укрінформ
У литовському курортному місті Тракаї в суботу, 8 червня, відкриватися дводенний Форум вільної Росії, в якому беруть участь відомі російські опозиціонери, правозахисники, активісти та експерти з України, США, Великої Британії, Литви.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сьомий Форум відкриється панельною дискусією «Зміна суспільних настроїв у Росії», в якій розглянуть ситуацію, яка складається в РФ в умовах кризи довіри населення до влади, популярності «національного лідера», «путінського міфу», що похитнулася.

На другий дискусійній секції учасники розглянуть тему «Україна після президентських виборів і перспективи російсько-українських відносин». В обговоренні візьмуть участь гості з України, політологи Тарас Березовець, Сергій Гайдай, журналіст Євген Кисельов, політемігрант Ілля Пономарьов, американський політексперт Джейсон Смарт.

Читайте також: У Таллінні хочуть назвати площу на честь Бориса Нємцова

Серед інших подій першого дня Форуму звертає на себе увагу черговий етап презентації проекту публіциста Ігоря Яковенко «Міжнародний громадський трибунал: інформаційний тероризм путінського телевізора і його жертви». На цей раз для його презентації запрошені гості з Одеси: глава Одеського кризового центру Олена Балаба і координатор журналістсько-експертної групи з розслідування подій 2 травня 2014 року Тетяна Герасимова.

Серед сесій другого дня Форуму особливий інтерес викликають такі заходи: дебати «Майбутнє Росії: розпад або збереження єдиної держави», панельні дискусії «Влада і суспільство: межі допустимої співпраці (колабораціонізм чи конформізм?)», «Білорусь і проблеми безпеки Східної Європи», а також засідання робочої групи щодо складання та затвердження санкційних списків, які будуть просуватися в західних країнах, перш за все США: «Список Путіна: голосування за включення нових фігурантів».

Всього в рамках Форуму заплановано проведення понад десяти сесій у різних форматах, в яких візьмуть участь понад 40 представників, у тому числі Гаррі Каспаров, Марк Фейгін, Ігор Чубайс, Андрій Ілларіонов, Костянтин Еггерт, Євгенія Чирикова і багато інших.

Раніше Форум проходив у Вільнюсі, тепер він вперше пройде у Тракаї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-