У Парижі запровадять жорсткіші правила для

У Парижі запровадять жорсткіші правила для "водіїв" електричних самокатів

Укрінформ
У Парижі запровадять жорсткі правила і порядок управління електричними самокатами.

Про це заявила мер Анн Ідальго у Twitter, реагуючи на численні повідомлення про небезпеку безконтрольного використання електросамокатів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Упродовж року електричні самокати набули безконтрольного поширення у Парижі за відсутності чіткого юридичного статусу», - констатувала мер французької столиці.

Вона наголосила, що в Парижі необхідно запровадити порядок і правила, щоб гарантувати безпеку на вулицях.

Читайте також: В Амстердамі скутерам заборонили їздити велодоріжками

За даними мерії, нині у Парижі діють 12 операторів, а в експлуатації перебувають 20 тис. електроскутерів, а до 2020 року ця кількість має зрости удвічі. При чому, багато несправних скутерів залишені просто на вулицях і мостах.

З метою впорядкування ситуації у Парижі запроваджено штраф у розмірі 135 євро за їзду на електросамокаті по тротуару, а також 35 євро за паркування на тротуарі.

Серед інших ініціатив пропонується обмежити швидкість руху на скутері до 20 км/год у районів міста, а також до 8 км/год у зонах із насиченим пішохідним трафіком.

Окрім цього планується обмежити до трьох кількість операторів електричних самокатів.

Нагадаємо: рік тому у Парижі запровадили короткостроковий прокат скутерів без оформлення. Їх можна взяти через додаток і після користування залишити де завгодно. Але, як виявилося, це створює чималі незручності для пішоходів та автомобілістів, оскільки скутери часто залишають у незручних місцях, і вони блокують шляхи та паркувальні місця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-