Конгрес США може розпочати розслідування проти Руді Джуліані – ЗМІ

Конгрес США може розпочати розслідування проти Руді Джуліані – ЗМІ

Укрінформ
Демократи в нижній палаті Конгресу США розглядають можливість відкрити розслідування проти колишнього мера Нью-Йорка, нині особистого адвоката президента Трампа, Руді Джуліані, через його закордонну політичну діяльність, у тому числі на українському напрямі.

Про це повідомило в п'ятницю американське впливове видання The Daily Beast.

"Високопоставлені конгресмени-демократи активно обговорюють питання про початок розслідування проти Руді Джуліані через його закордонну політичну й консалтингову роботу, включно з недавньою спробою отримати компромат на колишнього віце-президента Джо Байдена", - зауважується в повідомленні.

При цьому уточнюється, що поки не йдеться про конкретну форму самого розслідування. Натомість, розглядатиметься питання, чи можна вважати контакти Джуліані з іноземними політиками втручанням або впливом на інтереси зовнішньої політики США.

Читайте також: Джуліані може залишити команду юристів Трампа

Сам Джуліані відреагував на готовність Конгресу розслідувати його зв'язки демонстративною відповіддю: "Якщо вони хочуть дістати мене, то я з радістю сприймаю це, оскільки ми могли би просто зробити більше новин про справу Байдена".

Водночас, колишній мер Нью-Йорка заявив, що в його переговорах з іноземними представниками "не було нічого незаконного або неетичного" і звинуватив демократів у Конгресі у "руйнуванні Конституції".

Читайте також: Волкер: Заяви Джуліані не вплинуть на підтримку України з боку США

Повідомлення про можливе розслідування проти Джуліані з'явилося в той час, коли демократи в Конгресі США намагаються розширити розслідування проти президента Трампа. Кілька комітетів Конгресу викликали повістками колишніх чиновників Трампа та розіслали офіційні запити на отримання документів. Однак Білий дім заблокував усі зусилля американських законодавців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-