Плівки з Ібіци: Екс-канцлер Австрії Керн подав до суду на екс-віце-канцлера Штрахе

Плівки з Ібіци: Екс-канцлер Австрії Керн подав до суду на екс-віце-канцлера Штрахе

Укрінформ
Колишній канцлер Австрії Крістіан Керн подав судовий позов за наклеп проти вже екс-віце-канцлера від "Австрійської народної партії" (FPÖ) Гайнца-Крістіана Штрахе через висловлювання останнього на таємно записаному на Ібіці відео.

Про це повідомила австрійська газета Kronen Zeitung.

"Як дізналася die Krone, колишній очільник "Соціал-демократичної партії" у вівторок перед своїм від’їздом по роботі до Тель-Авіва подав скаргу проти Штрахе через наклеп", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Штрахе можуть загрожувати значні наслідки: наразі він не є депутатом, а отже не володіє імунітетом від кримінального переслідування.

Як відомо, що на таємно відзнятому на Ібіці у липні 2017 року відео, тодішній очільник FPÖ Штрахе висловлювався не лише на можливі корупційні теми, а й переповідав різні чутки, які дискредитують австрійських політиків-конкурентів.

Цей уривок з висловлюванням на адресу Штрахе Der Spiegel та Die Süddeutsche Zeitung, які й опублікували відеофрагменти зустрічі на Ібіці, не оприлюднювали, однак він набув поширення в мережі Інтернет іншими каналами. На ньому Штрахе, зокрема, говорить про сексуальне життя тодішнього очільника SPÖ Крістіна Керна, якого інформант Штрахе нібито сфотографував з "малолітнім чорношкірим".

Читайте також: "Плівки Штрахе": ЗМІ з'ясували, що в скандальному відео знялася студентка з Боснії

Поруч з цим, наразі правоохоронні органи Австрії проводять розслідування на предмет інших висловлювань Штрахе на відео з Ібіци, які можуть бути пов'язані з корупцією та порушенням австрійського законодавства.

Як повідомляв Укрінформ, потужний політичний скандал вибухнув у Австрії після публікації в німецьких ЗМІ відео з тодішнім очільником правопопулістської та проросійської "Австрійської партії свободи" Гайнцом-Крістіаном Штрахе (згодом він став віце-канцлером Австрії). На таємно записаному на Ібіці у липні 2017 року відео, за декілька місяців до парламентських виборів в Австрії, Штрахе обіцяє співрозмовниці, яка представилася племінницею російського олігарха, державні замовлення в обмін на фінансову підтримку партії. В результаті скандалу в країні оголосили дострокові парламентські вибори, а уряд на чолі з канцлером Себастіаном Курцом був відправлений у відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-