На півдні Англії  розпочалися заходи до 75-річчя Нормандської операції

На півдні Англії розпочалися заходи до 75-річчя Нормандської операції

Укрінформ
На півдні Англії у місті Портсмут розпочинаються заходи з нагоди 75-ї річниці операції з висадки союзників у Нормандії під час Другої світової війни (D-Day).

У перший день урочистих і пам'ятних заходів церемонію очолює королева Великої Британії Єлизавета ІІ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Також у заходах беруть участь прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, президент Франції Еммануель Макрон, президент США Дональд Трамп, канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, прем'єр-міністр Австралії Скот Моррісон, а також лідери і вищі посадові особи ще 10 країн, представники яких у 1944 році брали участь у Нормандській операції.

«Солідарність і рішучість у захисті нашої свободи залишаються уроком для усіх нас», - заявила Мей.

Читайте також: Путіна вперше за 15 років не запросили на річницю операції "Оверлорд"

На урочистості також запрошені близько 300 ветеранів, яким уже більше 90 років, що брали участь в операції 6 червня 1944 року.

Президента Росії Володимира Путіна вперше, починаючи з 2004 року (коли відзначалося 60-річчя D-Day), цього року на подію не запрошено.

У четвер, 6 червня, заходи найвищого рівня з нагоди 75-річчя D-Dey продовжаться у французькій Нормандії.

Нормандська операція «Overlord» із висадки військ союзників на півночі Франції є найбільшою десантною операцію в історії.

Фото: theguardian.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-