У Конгресі хочуть нових слухань щодо російського втручання у вибори

У Конгресі хочуть нових слухань щодо російського втручання у вибори

Укрінформ
Найбільш високопоставлений законодавець-республіканець в Юридичному комітеті Палати представників Даг Коллінз закликав до проведення слухань, присвячених втручанню Росії та інших країн в президентські вибори в США у 2016 році.

Про це повідомляє Голос Америки.

«Прошу провести негайні, всеосяжні та продуктивні слухання з питання про здатність Росії вплинути на наші вибори. Захистимо наших громадян від цих злочинних дій», - написав Коллінз у листі голові Юридичного комітету демократу Джеррольду Надлеру.

Незважаючи на те, що розслідування російського втручання, які проводяться Конгресом, тривають, і заклики ряду законодавців гарантувати безпеку майбутніх виборів, республіканці досі переважно зберігали мовчання з цього питання.

Заклик Коллінза пролунав у контексті наших зусиль Юридичного комітету отримати документи і свідчення, пов'язані з доповіддю, складеною спецпрокурором Мюллером, який керував розслідуванням російського втручання. Розслідування було присвячено питанню про те, чи мала місце змова між передвиборчим штабом Трампа і Москвою, а також про те, чи було перешкоджання правосуддю з боку президента.

Надлер відреагував на лист Коллінза в серії публікацій в Twitter.

Читайте також: У Трампа продовжують блокувати запити щодо "російської" справи

«Як детально показала доповідь Мюллера, передвиборчий штаб Трампа привітав допомогу з боку Росії, президент брехав про цей доконаний факт, і намагався перешкодити проведенню розслідування», - написав Надлер.

«Я вітаю готовність Коллінза працювати над питанням про те, що розкрила доповідь Мюллера в тому, що стосується злочинів, пов'язаних з російським втручанням, і сподіваюся, що він приєднається до нас у тому, як ми відреагуємо на надані свідчення», - додав Надлер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-