У Польщі очікують на Трампа 1 вересня

У Польщі очікують на Трампа 1 вересня

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп може приїхати до Польщі 1 вересня на урочистості, пов’язані з 80-річчям початку Другої світової війни.

Про це в ефірі RMF.FM заявив речник президента Польщі Блажей Спихальський.

"Президент Дональд Трамп дуже серйозно розглядає наше запрошення, і ми сподіваємося, що він буде 1 вересня у Польщі. Під час свого візиту до Вашингтона президент Дуда поновить це запрошення безпосередньо в розмові з президентом Трампом",- заявив Спихальський.

Анджей Дуда відвідає Вашингтон 12 червня. Як зауважив Спихальський, під час візиту також очікується, що США можуть оголосити про створення постійної американської військової бази в Польщі.

Читайте також: Путіна вперше за 15 років не запросили на річницю операції "Оверлорд"

Як повідомляв Укрінформ, Польща не запросила 1 вересня на 80-річчя початку Другої світової війни президента Росії Володимира Путіна. У канцелярії Дуди пояснили, що запрошували лідерів держав не за історичним, а за політичним принципом. Тож до Варшави запрошено лише лідерів країн ЄС, НАТО, "Східного партнерства", а також генерального секретаря ООН.

У вересні 2009 року Путін як прем'єр-міністр Росії брав участь у заходах до 70-річчя початку Другої світової війни, що проходили у Гданську. Після цього перші особи РФ жодного разу не відвідували Польщі з візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-