Ваша кліматична політика = катастрофа: у Бундестазі активісти зобразили

Ваша кліматична політика = катастрофа: у Бундестазі активісти зобразили "смерть"

Відео
Укрінформ
У німецькому Бундестазі 20 молодих активістів зобразили "смерть", протестуючи проти кліматичної політики уряду ФРН.

Про незвичайну акцію протесту повідомляє Bild.

"Під час виступу президента Бундестагу Вольфганга Шойбле на засіданні Бундестагу активісти на захист клімату раптово кинулися вперед, лягли на підлогу й прикинулися мертвими, продемонструвавши банер - "Ваша кліматична політика = катастрофа", - інформує таблоїд з наочними ілюстраціями інциденту.

Участь в акції протесту взяли 20 молодих людей, які заявили, що "не бачать, щоб ця коаліція всерйоз сприймала серйозну кризу людства". Акцію вже підтримав рух Fridays for Future.

Утім, не всі в парламенті позитивно сприйняли таке висловлювання своєї думки. Зокрема, один підліток вийшов і вирвав у мітингувальників банер, викликавши оплески.

Сам же президент Бундестагу Шойбле, під час промови якого все й відбувалося, відреагував абсолютно спокійно. "Зберігайте спокій, завтра опівдні я маю відкрити сесію Бундестагу. На той час ви повинні піти", - сказав він і подзвонив у дзвоник, закликаючи до спокою.

Читайте також: Німецькі консерватори прагнуть зберегти коаліцію

Як повідомлялося, з 1 по 4 червня у Бундестазі в рамках програми "Молодь і парламент" близько 300 молодих людей були присутні на пленарних засіданнях, навчаючись парламентаризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-