Столтенберг розповів про переваги вступу Північної Македонії до НАТО

Столтенберг розповів про переваги вступу Північної Македонії до НАТО

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що запрошення Північної Македонії стати повноправним членом Альянсу призвело до зростання інвестицій в країну майже в три рази.

Про це він заявив за підсумками засідання Північноатлантичної ради, що відбулося в столиці Північної Македонії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Основна перевага членства Північної Македонії в НАТО – майже триразове зростання інвестицій в країну з початку 2019 року. Безпека є основою успішного розвитку держави та добробуту громадян», - зазначив Столтенберг.

Генсек НАТО підкреслив, що своїми рішучими діями Північна Македонія сприяє зміцненню регіональної та трансатлантичної безпеки.

Читайте також: Північноатлантична рада обговорить інтеграцію Північної Македонії до НАТО

Прем'єр-міністр Північної Македонії Зоран Заєв, у свою чергу, заявив, що проведення в Скоп'є засідання Північноатлантичної ради – політичне підтвердження майбутнього членства країни в НАТО.

За його словами, після запрошення вступити в Альянс зростання ВВП країни склало 5,5%, рівень безробіття знизився на 7,5%, а заробітні плати збільшилися на 6%. Він звернув особливу увагу на те, що загальний обсяг іноземних інвестицій в країну досяг рекордної позначки в 625 мільйонів євро.

Читайте також: Північна Македонія прагне стати рушієм європейської ідеї на Балканах

Очікується, що Республіка Північна Македонія стане повноправним членом НАТО до грудня нинішнього року, коли в Лондоні відбудеться ювілейне засідання альянсу, присвячене до 70-річчя НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-