В Австрії привели до присяги перехідний уряд

В Австрії привели до присяги перехідний уряд

Укрінформ
Перехідний уряд Австрії на чолі з Бріґітте Бірляйн приведений до присяги.

Про це повідомляє DW.

"В Австрії в понеділок, 3 червня, був приведений до присяги перехідний уряд, що складається з 12 експертів - шести жінок та шести чоловіків", - йдеться у повідомленні.

Уперше в історії країни канцлером стала жінка - Бріґітте Бірляйн, яка очолюватиме перехідний уряд до дострокових парламентських виборів, що відбудуться у вересні.

"Я впевнений, що новий уряд представлятиме Австрію політично, дипломатично та симпатично... як увпевнену країну в серці Європи", - заявив президент Александер Ван дер Беллен.

Як повідомляв Укрінфом, 27 травня парламент Австрії проголосував за недовіру уряду Себастьяна Курца після скандалу, викликаного оприлюдненням німецькими виданнями Der Spiegel і Süddeutsche Zeitung відеозапису, зробленого прихованою камерою під час розмови вже колишнього віце-канцлера Австрії, лідера Австрійської партії свободи Штрахе, екс-глави парламентської фракції АПС Йоганна Гуденуса і невідомої жінки на віллі на острові Ібіца в липні 2017 року.

Читайте також: Канцлером Австрії вперше стала жінка

На відео, опублікованому 17 травня, Штрахе обіцяє своїй співрозмовниці, яка представилася "племінницею російського олігарха", державні замовлення в обмін на підтримку на виборах.

28 травня президент Австрії Александр ван дер Беллен підписав указ про розпуск уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-