У Китаї вважають рішення про силовий розгін демонстрантів 1989 року правильним

У Китаї вважають рішення про силовий розгін демонстрантів 1989 року правильним

Укрінформ
Міністр оборони КНР Вє Фенхе заявив, що рішення китайської влади розігнати демонстрантів на площі Тяньаньмень у Пекіні 1989 року було правильним.

Про це повідомляє BBC.

"Цей інцидент був політичною турбулентністю, а центральна влада вжила заходів для зупинення турбулентності, що є правильною політикою", - сказав міністр на регіональному форумі.

"Останні 30 років довели, що Китай зазнав серйозних змін", - заявив Вє Фенхе, додавши, що дії тодішнього уряду призвели до "стабільності та розвитку Китаю".

Як повідомлялося, у червні 1989 року студенти та робітники зайняли площу Тяньаньмень в Пекіні під час масових протестів, спрямованих на демократизацію країни. Комуністична влада жорстоко розігнала демонстрацію. Згадки про ті події в Китаї перебувають під цензурою.

Читайте також: Китай погрожує застосувати армію у разі спроби відокремити Тайвань

Офіційні дані, оприлюднені китайською владою, стверджують, що внаслідок придушення "контрреволюційного повстання" у Пекіні в червні 1989 року загинули близько 200 цивільних і ще кілька десятків військових.

Водночас оприлюднені Великою Британією через більш як 28 років після тих подій документи свідчать, що на площі Тяньаньмень у 1989 році загинуло 10 тисяч людей.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-