Мусульманські держави засудили визнання Єрусалима столицею Ізраїлю

Мусульманські держави засудили визнання Єрусалима столицею Ізраїлю

Укрінформ
Лідери 56 ісламських держав після саміту Організації ісламського співробітництва в Мецці заявили, що перенесення до Єрусалима дипломатичних представництв іноземних країн порушує міжнародне право.

Про це повідомляє DW.

"Лідери 56 ісламських держав у суботу, 1 червня, засудили країни, які прийняли "незаконне і безвідповідальне рішення" визнати Єрусалим столицею Ізраїлю. У спільній заяві, прийнятій наприкінці саміту Організації ісламського співробітництва (ОІС), що відбувся в Мецці, мусульманські країни закликали держави, що перенесли свої посольства до Єрусалима, переосмислити цей крок", - йдеться у повідомленні.

У заяві зазначається, що це є "серйозним порушенням міжнародного права і міжнародної законності".

Читайте також: Ізраїль знайшов місце для поселення на честь Трампа

"Палестинський народ має право на досягнення своїх невіддільних національних прав, включаючи їхнє право на самовизначення та право на створення незалежної і суверенної палестинської держави", - наголосили лідери мусульманських держав.

Нагадаємо, що в грудні 2017 року президент США Дональд Трамп визнав Єрусалим столицею Ізраїлю. В травні 2018 року, попри хвилю протестів з боку палестинців та сутичок у Секторі Гази, у Єрусалимі було урочисто відкрито американське посольство. Після цього свої дипмісії з Тель-Авіва до Єрусалима перенесли Гватемала та Парагвай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-