Митна війна: Китай готує

Митна війна: Китай готує "чорний список" у відповідь на санкції США

Укрінформ
Влада КНР створить власний "чорний список" іноземних компаній у відповідь на санкції Сполучених Штатів проти телекомунікаційного гіганта Huawei.
Про це повідомляє Digital journal.

“Влада Китаю у п'ятницю заявила, що оприлюднить чорний список "ненадійних" іноземних компаній та приватних осіб, у відповідь на санкції Сполучених Штатів проти телекомунікаційного гіганта Huawei на тлі ескалації торговельної війни між державами”, - йдеться у повідомленні.

Оголошення було зроблено за день до того, як Пекін має підвищити мита на 60 млрд доларів на товари з США після того, як президент Дональд Трамп вніс до "чорного списку" компанію Huawei.

Читайте також: Митна війна Трампа з Китаєм може коштувати світу $600 мільярдів — Bloomberg

Міністерство торгівлі Китаю заявило у п'ятницю, що підготує власний список "ненадійних компаній".

Як повідомлялося, Міністерство торгівлі США 17 травня оголосило про намір внести Huawei до "чорного списку" через загрозу національній безпеці. Компанію звинувачують, зокрема, у викраденні технологій, шпигунстві та продажу американських комплектуючих до Ірану всупереч санкціям проти цієї країни. Дії американської влади призвели до того, що багато IT-компанії припинили співпрацю з китайським концерном.

Телекомунікаційна компанія Huawei у середу, 29 травня, подала позов до США з вимогою визнати антиконституційним включення концерну до "чорного списку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-