Зятя Трампа звинувачують у тому, що він назвав Хашоггі

Зятя Трампа звинувачують у тому, що він назвав Хашоггі "терористом"

Укрінформ
Радника Білого дому Джареда Кушнера, який є зятем президента США дональда Трампа, звинуватили у тому, що він у бесіді "оффрекордз" (без запису) із журналістом, автором книги про Джамаля Хашоггі, назвав Хашоггі "терористом". 

У Білому дому ці звинувачення відкидають. Подробиці повідомляє Newsweek.

"Цей хлопець був ланкою у ланцюгу між певними угрупованнями в королівській сім'ї та Усамі (бен Ладеном – ред.). Ми знаємо це. Журналіст? Та ну. Це був терорист, що маскувався під журналіста", - цитує видання репліку Кушнера, яку, як стверджує автор книги "Siege" Майкл Вольф, йому сказав в ході розмови зять президента Трампа.

У Білому домі спростували, що така розмова і взагалі зустріч Кушнера та Вольфа мала місце.

"Майкл Вольф ніколи не звертався до мене (або Білого дому) для коментарів. Уривки з книги, яку я бачив, приписані Джареду в засобах масової інформації, абсолютно неправдиві", - написав у своєму Twitter асистент Кушнера Аві Берковиц.

Читайте також: Трамп наказав надати його зятю доступ до надсекретних даних - NYT

Як відомо, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джемаль Хашоггі зник у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене у кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає. У листопаді під час обшуку у резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів.

Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великій Британії. У березні Інтерпол випустив "червоні картки" на 20 людей з метою їхнього арешту та екстрадиції у зв'язку із вбивством саудівського журналіста Джемаля Хашоггі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-