Польща викликала

Польща викликала "на килим" посла РФ через інформаційні дошки про Смоленську катастрофу

Укрінформ
Посол Росії в Польщі Сергій Андреєв був викликаний до МЗС Польщі, де його поінформовано про неприйнятність появи на місці Смоленської катастрофи інформаційних таблиць про катастрофу без узгодження з польською стороною і необхідність її усунення.

Зустріч заступника глави МЗС Польщі Марціна Пшидача з послом РФ у Варшаві відбулася у вівторок, інформує Onet.pl.

"Як зміст, так і сам факт (появи інформаційних таблиць – ред.) не узгоджено з польською стороною. Польща очікує у цій справі пояснень, усунення таблиць, а також реалізації, без зволікань, польсько-російських домовленостей, що стосуються будівництва на місці катастрофи пам’ятника жертвам катастрофи", - повідомили в МЗС Польщі.

За інформацією польської сторони, три інформаційні таблиці російською мовою, які об’єднано в одну, про Смоленську катастрофу на місці трагедії з’явилися в понеділок.

На інформаційній таблиці містяться загальні дані про Смоленську катастрофу, а також висновки про причини катастрофи з рапорту Міжнародного авіаційного комітету (МАК) у Москві 2011 року, з якими незгодна польська сторона.

Читайте також: Моравецький: Уламки літака Качинського вже давно мають бути у Польщі

Як повідомлялося 10 квітня 2010 року неподалік Смоленська під час посадки на військовому аеродромі "Смоленськ-Північний" зазнав катастрофи літак Ту-154М, на якому польська державна делегація прямувала в Катинь для участі в меморіальних заходах, присвячених 70-й річниці розстрілів НКВС польських військових у 1940 році. У катастрофі загинули всі 96 осіб, що знаходилися на борту літака, зокрема й президентське подружжя - Лех і Марія Качинські, а також представники політичної, військової, релігійної еліти Польщі.

Однією з основних версій, яку зараз розглядає польська урядова підкомісії з розслідування катастрофи, є вибух на борту літака. Польська сторона переконана, що уламки розбитого польського літака ТУ154М російська сторона вже давно мала передати Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-