Голова сенату Румунії може втратити імунітет через хабар

Голова сенату Румунії може втратити імунітет через хабар

Укрінформ
Юридична комісія сенату Румунії підготувала звіт про зняття імунітету з голови верхньої палати парламенту, керівника Альянсу лібералів і демократів Келіна Попеску-Терічану, якого обвинувачують в отриманні хабара в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Соціал-демократична партія дала юридичній комісії два тижні, аби прийняти рішення щодо вимоги Управління по боротьбі з корупцією про зняття імунітету з голови сенату Келіна Попеску-Терічану», - заявила віце-голова верхньої палати Аліна Горгю.

Згідно з регламентом, звіт юридичної комісії буде винесено на обговорення на одному з пленарних засідань сенату.

Читайте також: Спікеру парламенту Румунії оголосили остаточний вирок: три з половиною роки в’язниці

Наприкінці 2018 року румунське Управління боротьби з корупцією звернулося до сенату з вимогою зняти імунітет з його голови, який обвинувачується в отриманні від однієї з австрійських фірм хабара в розмірі 800 тисяч доларів. За матеріалами кримінальної справи, він отримав ці гроші, коли перебував на посаді прем'єр-міністра Румунії (2007-2008 роки).

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 26 травня, за обвинуваченням у корупції голову нижньої палати парламенту Румунії, лідера Соціал-демократичної партії Лівіу Драгня було засуджено на три з половиною роки ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-