Шотландія планує новий референдум за незалежність

Шотландія планує новий референдум за незалежність

Укрінформ
У разі реалізації сценарію Brexit, в уряді Шотландії передбачають організувати другий референдум за незалежність від Великої Британії.

Про це повідомляє Anadolu.

“Уряд Шотландії опублікував у середу законопроект, який передбачає організацію другого референдуму за незалежність від Великої Британії у разі, якщо Сполучене Королівство вийде з ЄС”, - ідеться у повідомленні.

Глава уряду Шотландії Нікола Стерджен сказала, що друге голосування за незалежність у період до 2021 року дасть країні "можливість обрати шлях незалежної європейської нації, а не нав'язане нам майбутнє з Brexit".

Запропонований законопроект, імовірно, стане законом до кінця 2019 року, оскільки більшість депутатів у шотландському парламенті підтримує новий референдум.

Читайте також: Майже половина шотландців бажають незалежності

Будь-яке рішення референдуму в Шотландії потребуватиме підтвердження від британського уряду.

Тим часом Тереза Мей принципово відкинула ідею другого референдуму, заявивши, що шотландський народ прийняв своє рішення у 2014 році.

Як повідомлялося, підтримка незалежності Шотландії сягнула 49%. Це найвищий показник за останні чотири років - переважно завдяки тим шотландцям, які не бажають Brexit.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-