Тегеран заперечує, що Іран атакував нафтові танкери

Тегеран заперечує, що Іран атакував нафтові танкери

Укрінформ
Офіційний Тегеран спростував заяву радника з національної безпеки США Джона Болтона про те, що Іран брав участь у нападі на нафтові танкери біля узбережжя ОАЕ на початку цього місяця.

Про це повідомляє агенція Tasnim.

“Міністерство закордонних справ Ірану рішуче відкинуло звинувачення радника з питань національної безпеки США, про те, що Тегеран брав участь у недавніх атаках на нафтові танкери у порту ОАЕ Фуджейра”, - йдеться у повідомленні.

У своєму виступі в середу речник МЗС Ірану Аббас Мусаві відкинув обвинувачення, висунуті Джоном Болтоном, як "смішні", та сказав, що це частина руйнівної політики антиіранської “B-Команди”.

«Немає нічого дивного в тому, що вони зробили таке смішне твердження на зустрічі двох членів цієї команди, які мають довгу історію (прийняття) антиіранських рішень», - сказав Мусаві, посилаючись на коментарі Болтона під час візиту до Абу-Дабі.

Виступаючи перед журналістами в Абу-Дабі у середу, Джон Болтон стверджував, що напади на чотири танкери біля узбережжя Об'єднаних Арабських Еміратів у порту Фуджейра на початку цього місяця були, швидше за все, роботою Ірану.

"Я думаю, що це ясно (що ці напади на танкери — ред.) - були майже напевно влаштовані Іраном", - сказав Болтон.

Читайте також: Трамп попередив про “офіційний кінець” Ірану

Термін “B-Команда”, словосполучення, яке спочатку використовував іранський міністр закордонних справ Мухаммед Зариф, стосується групи з чотирьох “антиіранських” політиків, включаючи Джона Болтона, прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, саудівського принца Мухаммеда бен Сальмана Аль Сауда та коронного принца Абу-Дабі Мухаммеда бін Заєда Аль Нахаяна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-