Політика розширення для ЄС є інвестицією у мир та стабільність – Могеріні

Політика розширення для ЄС є інвестицією у мир та стабільність – Могеріні

Укрінформ
Політика розширення, яку ЄС здійснює, зокрема, по відношенню до країн Західних Балкан, відповідає інтересам всіх європейців та є геостратегічною інвестицією в мир та стабільність регіону та всієї Європи.

Про це у середу під час прес-конференції з представлення Пакету розширення ЄС з оцінкою прогресу, який був досягнутий країнами регіону на шляху європейської інтеграції, заявила Високий представник ЄС Федеріка Могеріні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона нагадала, що Пакет розширення ЄС — це регулярна оцінка роботи за рік, що минув, у процесах інтеграції Євросоюзу з країнами Західних Балкан, а також з Туреччиною, як країною-кандидатом.

«Ми підтвердили, що відповідальна політика розширення є геостратегічною інвестицією, як для самого Європейського Союзу, так і для миру, стабільності та заможності для регіону та для всієї Європи. Успішна політика розширення ЄС відповідає інтересам всіх європейців. Європейська перспектива залишається локомотивом для змін, особливо на Балканах, і не має недооцінюватися або сприйматися як даність», - наголосила Високий представник ЄС.

Читайте також: Могеріні висловила жаль, що Туреччина віддаляється від ЄС

Як повідомляв Укрінформ, в Пакеті розширення ЄС, який був представлений Єврокомісією у середу, міститься рекомендація Європейській Раді розпочати переговори щодо членства в ЄС з Албанією та Північною Македонією, пропозиції для Боснії та Герцеговини щодо продовження необхідних реформ у сфері розвитку демократичних інституцій та верховенства права, а також констатується віддалення Туреччини від цінностей Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-