В Іраку до смертної кари засудили сімох французьких громадян

В Іраку до смертної кари засудили сімох французьких громадян

Укрінформ
Іракський суд призначив покарання у вигляді смертної кари вже сьомому французькому громадянину після того, як його визнали винним в участі в угрупованні терористів "Ісламської держави".

Про це повідомляє AFP.

"Суд у Багдаді засудив французького громадянина до смертної кари в середу за приєднання до ІДІЛ, що збільшило до семи число французьких бойовиків, засуджених до смертної кари в Іраку", - йдеться у повідомленні.

Ясин Саккам був серед 12 французьких громадян, які були передані іракській владі у січні силами, що підтримуються США, у боротьбі з ІДІЛ в Сирії.

29-річний Саккам поїхав з Франції наприкінці 2014 року, щоб воювати за ІДІЛ, розмістивши в Інтернеті свої фотографії зі зброєю та даючи коментарі багатьом засобам масової інформації про ІДІЛ.

Він став одним з найвідоміших бойовиків у Франції, правоохоронці якої домагались його арешту з 2016 року. Його затримали в Сирії у 2017 році.

Саккама засудили, попри те, що Франція цього тижня заявила про свою опозицію до смертної кари на тлі подібних рішень проти французьких громадян, які були ухвалені іракським судом.

Читайте також: Біля президентського палацу в Сомалі вибухнуло авто, є жертви

Раніше Ірак пропонував судити іноземних прихильників IДІЛ в країні, якщо уряди їх країн походження не забиратимуть їх, за умови, що коаліція проти ІДІЛ сплатить судові витрати.

Ірак вже провів судові засідання щодо кількох сотень іноземних членів IДІЛ, а інші перебувають у в'язниці в Багдаді, чекаючи вироку суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-