Папа Римський порівняв стіну Трампа з багатостраждальною Берлінською стіною

Папа Римський порівняв стіну Трампа з багатостраждальною Берлінською стіною

Укрінформ
Папа Римський Франциск вважає, що ініціатива президента США Дональда Трампа звести стіну на кордоні з Мексикою принесе людські страждання, як це відбувалося минулого століття з Берлінською стіною.

Про це він розповів в інтерв'ю мексиканському телебаченню, цитати з якого наводить популярний у США портал LifeSite.

"У докладному телевізійному інтерв'ю Папа Римський Франциск порівняв пропозицію Дональда Трампа звести стіну на кордоні (з Мексикою – ред.) з Берлінською стіною, яка розділяла комуністичну східну Німеччину від свободи на Заході", - зазначається в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що, за словами Папи, будівництво стін є стародавнім і вже нецивілізованим способом оборони своїх земель.

"Ми знаємо про одну стіну, Берлінську, а також про багато проблем і страждань, які вона спричинила для нас. Але, здається, тільки людина робить те, чого не роблять тварини, чи не так? Людина є єдиною твариною, яка наступає двічі на одні граблі", - зауважив у цьому зв'язку Папа Франциск.

Читайте також: Суд у Каліфорнії заблокував виділення грошей на стіну з Мексикою

Він підкреслив, що стіни будувались з метою оборони. Але, за його словами, оборона в сучасному світі – це діалог, економічне зростання, освіта, інтеграція, здоров'я.

Інтерв'ю відбулося на початку травня, втім воно було оприлюднено Ватиканом лише зараз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-