Держдеп готує для Помпео візити до чотирьох країн Європи

Держдеп готує для Помпео візити до чотирьох країн Європи

Укрінформ
Глава Держдепартаменту США Майкл Помпео наступного тижня вилетить у європейське турне, під час якого заплановані його візити до ФРН, Швейцарії, Нідерландів і Сполученого Королівства.

Про це поінформували офіційно в п'ятницю в Державному департаменті США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Державний секретар США Майкл Помпео з 30 травня по 5 червня відвідає Німеччину, Швейцарію, Нідерланди й Велику Британію", - зазначається в офіційному повідомленні.

Перебування глави американської дипломатії в Берліні стане першим його візитом до Німеччини в якості держсекретаря США. Нагадаємо, Помпео планував відвідати німецьку столицю під час минулого європейського турне, на початку травня. Натомість він скасував свій візит в останній момент, і "з огляду на нагальні питання" вирушив у Ірак.

Цього разу в Берліні Помпео планує зустрітися з канцлером Ангелою Меркель і міністром закордонних справ Маасом. Держдепартамент не повідомляє про теми розмов, натомість минулого разу до порядку денного переговорів були включені ситуація в Україні, питання по Венесуелі, Ірану, Сирії, відносини з Росією і Китаєм тощо.

Читайте також: США і Росія зберігають "дуже різні" погляди на ситуацію в Україні – Помпео

У Швейцарії запланована зустріч держсекретаря США з міністром закордонних справ країни, бізнес-лідерами, а також генеральним директором Всесвітньої організації охорони здоров'я.

У Нідерландах Помпео візьме участь у відкритті Глобального саміту підприємців у Гаазі разом з прем'єр-міністром Марком Рутте. Він також зустрінеться з високопоставленими голландськими чиновниками.

Перебуваючи в Сполученому Королівстві, держсекретар США приєднається до президента Дональда Трампа, який відвідає Велику Британію з державним візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-